Inkoopkorting toepassen met EDI

Sinds update UpdV710-R020b van easyVorasWindows (uit per 22-8-2018) is het mogelijk om een inkoopkorting toe te passen als met EDI gewerkt wordt.

De leverancier moet dan de gewone inkoopprijs meegeven in de ordrsp in bijvoorbeeld een segment als PRI+AAA:27.52::EUP’. Bij de instellingen voor de ordrsp kan een kortingspercentage worden opgegeven, en bij het inlezen van de ordrsp wordt dan dit percentage in mindering gebracht op de inkoopprijs.

Bij het inlezen van nieuwe Pricats van deze leverancier moet je dan wel aangeven dat de inkoopprijs niet overschreven mag worden bij bestaande artikelen, anders wordt die inkoopprijs met korting overschreven door de prijs zonder korting. Zie hiervoor ook FAQ ‘De pricat overschrijft al mijn instellingen, wat kan ik daar aan doen? FAQ’s

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.