RFID

RFID chips zijn chips die in het prijskaartje of sticker zijn verwerkt. In die chip zitten diverse codes, die met een speciale scanner uitgelezen kunnen worden. In die chip zitten bijvoorbeeld de eancode, maar ook een unieke code per kledingstuk. Ieder RFID kaartje identificeert dus echt unieke individuele stukken, heb je 3 dezelfde truien, dan zitten daar 3 verschillende RFID codes achter en steeds dezelfde eancode.
RFID chips hebben een aantal voordelen, het zijn chips die ‘uitzenden’ op een radiofrequentie. Met de juiste reader kun je daardoor van afstand controleren waar een bepaalde chip is, of inventariseren door gewoon eventjes door de winkel te lopen met die reader zonder dat je alle kaartjes hoeft te scannen.
Je kunt/moet nog steeds met EDI gewoon de eancodes inlezen in het voorraadsysteem, waardoor de kaartjes door de kassa herkend worden en er afgerekend kan worden. 
Nog niet iedere leverancier biedt RFID kaartjes of stickers aan. Op dit moment hebben we de testen met Scotch & Soda en No Excess met succes afgerond.
Wil je zelf RFID stickers printen? Dat kan ook, maar dan heb je een specifieke printer nodig (die je ook voor gewone kaartjes en stickers kunt gebruiken) en een aparte module in onze software. RFID zijn speciale stickers en je hebt er ook een speciale reader voor nodig.

easyPOS RFID producten

Heb je interesse? Neem dan contact op met onze salesafdeling: 073-5474010.

Als je goed kijkt kun je de chip zien achter de geprinte tekst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.