Welke alternatieven zijn er voor EDI?

– easyVorasOnline
Ook in onze online omgeving (easyPosOnline) is het mogelijk om EDI bestanden in te lezen. In vergelijking met easyVorasWindows is easyVorasOnline veel flexibeler, alle velden die in de pricat zitten, kunnen aan vrijwel alle velden in easyVorasOnline worden toegewezen.
Het maakt daarbij niet meer uit of de segmenten helemaal correct opgebouwd zijn, als ze maar consequent opgebouwd zijn. Als wij de instellingen van een leverancier kennen, zitten ze meteen in easyVorasOnline. Je kunt deze instellingen uiteraard aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur. Betreft voorlopig nog wel bestanden in edifact format en nog niet excel bestanden.

Binnen easyVorasWindows zijn er 2 alternatieven voor EDI. Beiden zijn als extra module beschikbaar binnen easyVorasWindows.
– Orderwriter (Fashion Cloud)
Orderwriter (voorheen Nyon Orderwriter) is een koppeling met een app voor je iPad, waarbij je voor bepaalde leveranciers kunt putten uit een online database met alle artikelgegevens inclusief fotos.
Het is ook mogelijk om zelf orders aan te maken, waarbij je zelf alle gegevens invult in de app (dus niet uit een bestaande database put).
Beide soorten orders kun je inlezen in easyVorasWindows, waarbij volgnummers worden aangemaakt en de order wordt toegevoegd.
– Algemene importer
De algemene importer is een manier om gegevens uit een excel bestand in te lezen in easyVorasWindows. Dit excelbstand moet aan bepaalde voorwaarden voldoen voordat je het in kunt lezen, en met name het goed krijgen van de maten en maatbalken kan wel eens lastig zijn. Voor gevorderde excel gebruikers is dit te doen.

– GS1 fashionbase
Een ander veelbelovend alternatief is GS1 fashionbase, waarbij GS1 het initiatief heeft genomen om van zoveel mogelijk leveranciers de artikelgegevens te verzamelen en beschikbaar te stellen voor retailers. Dit project is nog in de pilotfase en een daadwerkelijke koppeling met easyPosOnline is in de maak.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.