Ik heb het invrpt en slsrpt ingesteld maar de leverancier heeft niets ontvangen?

Dit kan aan meerdere dingen liggen, hier worden de meest voorkomende genoemd. We doen daarom eerst wat controles.
Ga easyConnect > Logbestand, helemaal onderaan zet je een vinkje in het vakje voor Uitgebreid. Dan ga je op zoek naar de uitvoering van het script export_edi_sales of export_edi_inventory.
Daar staat wat er gebeurd is bij het uitvoeren van het script. Als er staat:
– ‘Script uitgeschakeld -> al uitgevoerd deze …’ -> Dan moet je iets verder terug scrollen in het logbestand om de echte reden te vinden.
– ‘Script uitgeschakeld -> Uitvoer tussen: 9:00 en 9:15 uur’ -> Controleer of de computer met voras erop aanstaat op die tijd. Als de computer niet aanstaat, kan het script ook niet uitgevoerd worden. Pas de tijden aan of zet de computer eerder/later aan of uit.
– ‘export_edi_….pcs is uitgeschakeld…’ -> Ga easyConnect > Instellingen en zet het vinkje aan voor het betreffende script. Vergeet niet op te slaan.
– ‘Geen EAN(ILN)-nummer voor … ingevuld -> overgeslagen’ -> Ga dan naar Stamgegevens > Leveranciers of Stamgegevens > filialen en vul het ean/gln nummer in.
– ‘Fout: com.sun.mail.smtp …. ‘ -> Ga dan naar Import Export > Edi > Mail > Instellingen en pas de gegevens aan. Doe navraag bij degene die je mail heeft ingesteld.
– ‘Fout: javax.mail.SendFailedException: Invalid Addresses;’ -> Ga dan naar Stamgegevens > Leveranciers en vul daar een correct email adres in achter E-mail Edi bericht
– ‘Er zijn geen verkopen gevonden in de opgegeven periode!’ -> Dan is er ook geen slsrpt te maken en zal de leverancier ook niets ontvangen.
Daarnaast is het natuurlijk altijd nog mogelijk dat alles technisch correct is ingevuld maar dat het het verkeerde email adres of het verkeerde EAN is, daar zal geen foutmelding op gegeven worden, maar kun je natuurlijk altijd controleren hier op de site of bij de leverancier.

Hoe kan ik het invrpt en slsrpt instellen?

Controleer of je de modules Import/Export > Edi > Sales en/of Import/Export > Edi > Voorraad hebt in je menu in voras. Heb je die niet, dan kun je het beste contact opnemen met onze sales afdeling.
Heb je die menu opties wel, dan moet je nog een aantal dingen doen.
– Als eerste moet je bij die menu onderdelen, de instellingen per leverancier goed zetten. Wat die instellingen zijn kun je op deze site opzoeken.
– Ten tweede controleer je onder Stamgegevens > Leveranciers of er een emailadres is ingevuld achter E-mail Edi bericht. Controleer ook of er een EAN (ILN)-nummer ingevuld is.
– Als de instellingen en stamgegevens goed staan, ga je naar de menu optie easyConnect > Instellingen. Kies daar voor toevoegen.
– Kies voor het maken van een salesrapport bovenin voor export_edi_sales.pcs. Vul een omschrijving in en vul de gevraagde gegevens in. De tijden moet je invullen als 09:15 . Klik op doorgaan.
– Kies voor het maken van een voorraadrapport bovenin voor export_edi_inventory.pcs. Vul een omschrijving in en vul de gevraagde gegevens in. De tijden moet je invullen als 09:15 . Klik op doorgaan.
– Kies voor het verzenden van de rapporten via email bovenin voor send_edi_mail.pcs en vul het nummer van de leverancier in.
– Sla de wijzigingen op.
– Als laatste ga je naar Import Export > Edi > Mail > Instellingen. Daar vul je de gegevens in van de mailserver, je eigen email adres en indien nodig een gebruikersnaam en wachtwoord. Wat je hier precies in moet vullen kun je het beste navragen bij degene die ook je email heeft ingesteld of eventueel bij onze support afdeling.
Nu is alles ingesteld om bij het communiceren een slsrpt en een invrpt te maken en te versturen.