Kan ik een inkoopkorting laten toepassen met EDI?

Dat kan vanaf easyVorasWindows versie 20b via de ordrsp.
De leverancier moet dan in het ordrsp bestand de gewone (zonder korting) inkoopprijs meegeven.
Bij Import/Export > Edi > Orders > Instellingen kies je de juiste leverancier en kun je een kortingspercentage invullen. Dit percentage wordt in mindering gebracht op de inkoopprijs zoals die in de ordrsp staat.
Bij het inlezen van nieuwe Pricats van deze leverancier moet je dan wel aangeven dat de inkoopprijs niet overschreven mag worden bij bestaande artikelen. Zie hiervoor FAQ ‘De pricat overschrijft al mijn instellingen, wat kan ik daar aan doen?’

Bij het inlezen van de pricat zegt ie kleur ” is niet gevonden, hoe los ik dat op?

Bij de vertaaltabel heb je een vertaling voor de kleur gekozen die niet in de pricat staat, bijv vertaling op kleurcode als er alleen een kleuromschrijving in staat.
Ga naar de vertaaltabel van de betreffende leverancier en kies een andere optie bij de kleur. Als je nu de pricat probeert in te lezen zult je waarschijnlijk de melding krijgen Kleur ‘xxx’ niet gevonden… Deze kun je met dubbelklikken toevoegen.

De pricat overschrijft al mijn instellingen, wat kan ik daar aan doen?

Dat is heel vervelend, maar gelukkig te voorkomen.
Bij het inlezen van de pricat krijg je het schermpje waar je ook het jaar en het seizoen in moet vullen. Aan de rechterkant staan daar 4 opties die je aan kunt vinken.
Vink de optie aan ‘Bij bestaande artikelen alleen in- en verkoopprijzen bijwerken’. Als je ook niet wilt dat de in- of verkoopprijzen worden bijgewerkt, vink je die opties ook aan.

Ik heb de mail opgeslagen, maar zie geen bestand in voras?

Dat komt waarschijnlijk omdat je niet de mail moet opslaan maar de bijlage. Die bijlage moet opgeslagen worden in de map die je hebt ingevuld bij Import/Export > Edi > Instellingen > Import Berichten, meestal is dat edi_import.
Soms komt het voor dat die map niet aangemaakt wordt, dit kun je zelf doen. Ga naar de map epsw > evmwin > en maak daar de map aan, zoals je hem hebt genoemd bij de instellingen. Sla de bijlage van de mail op in deze map.
Het is ook mogelijk dat het begin van het bestand een fout bevat, waardoor het bestand niet herkend wordt door voras. Als je dat denkt, neem dan even contact op met onze support afdeling.