PIM – Product Informatie Management

We zijn er trots op dat we een nieuwe manier kunnen aanbieden om product informatie te downloaden en in easyPOSonline te zetten.
Voor de leveranciers Van de Velde (oa Prima Donna en Marie Jo), Durea en Xsensible (schoenen) hebben we een koppeling gemaakt. Voor Van de Velde putten wij uit hun online database, als je een bestelcode invoert, kijken we of we die bestelcode in hun database kunnen vinden, en kun je alle varianten (kleuren, maatbalken en foto’s) in een keer downloaden!
Van Durea en Xsensible hebben wij hun productinformatie bestand in ons eigen easyPOSonline geïmporteerd en kun je vervolgens op dezelfde manier de producten downloaden! Als er foto’s zijn kun je die ook meteen downloaden!

Vind je dit interessant, dan kun je bij je accountmanager aangeven dat je dit graag wilt. Voor Van de Velde moet je nog wel een login aanvragen, maar daarna kan het snel geregeld worden.

Ken je leveranciers die hun productdata op deze manier zouden willen delen? Laat het ons weten, dan nemen wij contact met ze op, en wie weet hoef je straks ook voor hun producten alleen maar een bestelcode in te typen om alles te downloaden.

RFID

RFID chips zijn chips die in het prijskaartje of sticker zijn verwerkt. In die chip zitten diverse codes, die met een speciale scanner uitgelezen kunnen worden. In die chip zitten bijvoorbeeld de eancode, maar ook een unieke code per kledingstuk. Ieder RFID kaartje identificeert dus echt unieke individuele stukken, heb je 3 dezelfde truien, dan zitten daar 3 verschillende RFID codes achter en steeds dezelfde eancode.
RFID chips hebben een aantal voordelen, het zijn chips die ‘uitzenden’ op een radiofrequentie. Met de juiste reader kun je daardoor van afstand controleren waar een bepaalde chip is, of inventariseren door gewoon eventjes door de winkel te lopen met die reader zonder dat je alle kaartjes hoeft te scannen.
Je kunt/moet nog steeds met EDI gewoon de eancodes inlezen in het voorraadsysteem, waardoor de kaartjes door de kassa herkend worden en er afgerekend kan worden. 
Nog niet iedere leverancier biedt RFID kaartjes of stickers aan. Op dit moment hebben we de testen met Scotch & Soda en No Excess met succes afgerond.
Wil je zelf RFID stickers printen? Dat kan ook, maar dan heb je een specifieke printer nodig (die je ook voor gewone kaartjes en stickers kunt gebruiken) en een aparte module in onze software. RFID zijn speciale stickers en je hebt er ook een speciale reader voor nodig.

easyPOS RFID producten

Heb je interesse? Neem dan contact op met onze salesafdeling: 073-5474010.

Als je goed kijkt kun je de chip zien achter de geprinte tekst.

Gegevens uitwisseling met Mexx
Met Mexx is alleen EDI mogelijk voor de grote klanten, hebben zij aangegeven. Wat ze wel kunnen doen voor de kleinere klanten is een excelbestand maken, wat vervolgens iets bewerkt moet worden, en daarna kan het excelbestand worden ingelezen via de algemene importer. Deze algemene importer staat niet standaard aan, dus neem hiervoor even contact op met je accountmanager by easyPOS.
Klik op de button om alle gegevens te bekijken.