Edi standaarden

Om Edi bestanden in easyVorasWindows in te kunnen lezen moeten de bestanden aan bepaalde voorwaarden voldoen. Download opbouw edi-berichten in easyVorasWindows voor een overzicht hiervan.

Deze standaard opbouw edi-berichten in easyVorasWindows is vooral voor easyVorasWindows van belang. easyPOSOnline is veel flexibeler in de manier waarop de regels zijn opgebouwd. De algemene informatie zoals eancode, bestelcode, kleur, maat, hoofdgroep, omschrijving en prijs moet er natuurlijk altijd in staan, maar zolang dat consequent gebeurt maakt het niet zoveel uit hoe.

Binnen Edi wordt door veel leveranciers gewerkt met bepaalde standaardcoderingen voor bijvoorbeeld hoofdgroepen of kleuren. Het is verstandig om eerst na te kijken of na te vragen welke codering een leverancier hanteert. U kunt dit doen via zoeken.

Hoofdgroepcodering

Mode

DTB / WTB codering

De Duitse DTB / WTB codes worden  door veel leveranciers binnen de mode gebruikt. Indien u bij de vertaaltabel “hoofdgroepcodering leveranciers” heeft ingesteld en u krijgt meldingen van onbekende hoofdgroepcodes van 6 cijfers die beginnen met 11 (heren), 12 (dames) of 13 (kinderen) is de kans bijzonder groot dat het code uit DTB / WTB betreft.

Kijkt u / vraagt u wel even na of dit inderdaad het geval is!

WTB codes kinderen

WTB codes heren

WTB codes dames

BTE codering

Ook dit is een Duitse codering die veel voorkomt en ook uit 6 cijfers bestaat.

BTE_Warengruppen-Stand-I-2018

Sport

Fedas

Fedas is een hoofdgroepcodering die binnen de sport veel gebruikt wordt en ook deze bestaat uit 6 cijfers.

PDF FEDAS Overview English

Kleurcodering

WWS

De WWS codering voor kleuren bestaat uit 5 cijfers, waarbij het 1e en het 3e cijfer de hoofdkleuren aangeven, het 2e en 4e cijfer de tint (licht, midden, donker) en het 5e cijfer geeft aan of er een dessin is toegepast. In easyVorasWindows komt binnenkort de mogelijkheid om deze kleurcodering automatisch te verwerken.

WWS kleurkodes (Algemeen zoals gehanteerd door Pranke)

Kleurcodering en EDI NL (State of Art)